After Effects

İşlemci


Mercury Oynatma Motoru


Premiere Pro ve After Effects yazılımları hem işlemci hem de ekran kartı gücünden yararlanır. Adobe'nin Mercury Playback Engine'i, grafik kartı CUDA çekirdeklerini (işlemci çekirdekleriyle birlikte) kullanarak çözülme, renk değiştirme ve çarpıtma stabilizasyonu gibi birçok efektte gelişmiş performans sağlar.
Video Düzenleme, 2D Animasyon, Hareket İzleme, Çarpıtmayı Stabilize Etme, Ön İzleme Oluşturma
Yapılan testlerde bu görevlerin en fazla 8 ila 16 çekirdekten yararlandığı gözükmektedir.


Dışa aktarma


Videoyu dışa aktarma, çok iş parçacıklı bir işlemdir, yani birçok işlemci çekirdeğinden yararlanır. İş akışınız aynı makinede hem video düzenlemeyi hem de dışa aktarmayı içeriyorsa, hem çekirdek sayısı hem de saat hızı yüksek işlemcileri öneririz.


Bellek


Genel olarak, işlemci çekirdeği başına 4-8 GB RAM önerilir. Örneğin, tek bir 12 çekirdekli işlemci seçerseniz, temel görevler için 64 GB veya daha zorlu iş süreçleri için ise 128 GB bellek yeterli olacaktır.
Video düzenlemede, gereken RAM miktarı genellikle videonun çözünürlüğüne ve zaman çizelgenizin karmaşıklığına bağlıdır. Genel bir kural olarak, 1080p çekimlerle çalışıyorsanız 24GB/32GB/48GB, 4K çekimler için 48GB/64GB/96GB, 6K çekimler için 96GB/128GB/196GB ve 8K çekimlerle çalışıyorsanız 196GB/256/384GB öneririz.


Depolama


En iyi performansı sağlamak için iki adet sürücüye sahip olmanızı öneririz:
1. Birincil Sürücü (Nvme): İşletim sistemi ve yazılım için
2. İkincil Sürücü (Nvme): Media Cache ve Scratch dosyalarınız için
Büyük, nadiren kullanacağınız dosyalar için ek bir depolamaya ihtiyacınız varsa, bir veya daha fazla 4 TB, 6 TB veya 8 TB+ sabit sürücü de öneririz. Dışa aktarma/oluşturma işlemi genellikle yoğun yazma işlemi gerektirmediğinden, sabit diskler dışa aktarma dosyalarını depolamak için yeterlidir.

Grafik Kartı


Post prodüksiyon ve video düzenleme için, Quadro serisi ekran kartlarına kıyasla uygun bir fiyat ve yüksek performans sağladıkları için NVIDIA GeForce RTX serisi ekran kartlarını öneriyoruz.
* Bu durum yazılım tabanlı olarak farklılık gösterebilir.


Düşük bütçeli sistemler de tek bir NVIDIA GeForce RTX 3060Ti veya RTX 3070 öneriyoruz.
Daha yüksek bütçeli sistemler de ise tek bir NVIDIA GeForce RTX 3080, RTX 3080Tİ, RTX 3090 öneriyoruz.
Kullanmakta olduğunuz uygulamanız birden fazla ekran kartı ile uyumlu şekilde çalışabiliyorsa iki adet NVIDIA RTX 3090 öneririz. Uygulamanız yalnızca tek bir grafik kartından yararlanıyorsa veya sisteminiz genişleme için uygun değilse, tek RTX 3090 veya RTX 3080Tİ ile sisteminizi yapılandırabilirsiniz.
Bu gibi yazılımlarda en çok aldığımız sorulardan biri Geforce ve Quadro ekran kartlarından hangisinin tercih edilmesi gerektiğidir. Her iki kart serisine de güç sağlayan gerçek grafik işlemcisi aynıdır. Bu işlemciler aynı montaj hattından çıkarlar.
Peki Quadro serisi ekran kartları neden GeForce kartlardan kat kat daha pahalı? Bunun ana nedeni, Quadro kartlar için hedef müşteri kitlesinin daha kurumsal yapıda olmasıdır. Kartların işlemcileri aynı banttan çıkmış olsa da tabi bazı farklar da mevcuttur.
Örneğin, tüm Quadro serisi ekran kartlarının teknik özellikleri ve kalite güvenceleri Nvidia tarafından kontrol edilirken, GeForce ekran kartlarında kontrol üçüncü parti firmalardadır. Ayrıca Quadro serisi ekran kartları biraz daha güvenilir çünkü NVIDIA onlar için daha yüksek kalitede grafik yongalarını seçiyor. Bu, daha iyi güvenilirlik, daha düşük güç tüketimi ve daha düşük ısı çıkışı sağlar. Ayrıca Quadro kartlar, hata düzeltme teknolojisine sahip daha bellek yapısına sahiplerdir.
Quadro ekran kartları için 3D modelleme, animasyon vb. gibi profesyonel yazılımlar için onaylanmış özel sürücülere çıkarılmaktadır.