Premier Pro

İşlemci

Mercury Oynatma Motoru

Premiere Pro ve After Effects, hem CPU hem de GPU gücünden yararlanır. Adobe'nin Mercury Playback Engine'i, grafik kartı CUDA çekirdeklerini (CPU çekirdekleriyle birlikte) kullanmak için çözülmeler, renk değiştirme ve çarpıtma stabilizasyonu gibi birçok efekte izin vererek gelişmiş performans sağlar.

Video Düzenleme, 2D Animasyon, Hareket İzleme, Çarpıtmayı Stabilize Etme, Önizleme Oluşturma

Kriterlere göre, bu görevler en fazla 8 ila 16 çekirdeği yeterince kullanır.

Dışa aktarma

Videoyu dışa aktarma, çok iş parçacıklı bir işlemdir, yani birçok işlemci çekirdeğinden yararlanır. İş akışınız aynı makinede hem video düzenlemeyi hem de dışa aktarmayı içeriyorsa, hem çekirdek sayısı hem de saat hızı yüksek işlemcileri öneririz.

Hafıza

Genel olarak, CPU çekirdeği başına 4-8 GB RAM önerilir. Örneğin, tek bir 12 çekirdekli işlemci seçerseniz, temel görevler için 64 GB veya daha zorlu iş yükleri için 128 GB yeterli olacaktır.

Video düzenlemede, gereken RAM miktarı genellikle videonun çözünürlüğüne ve zaman çizelgenizin karmaşıklığına bağlıdır. Genel bir kural olarak, 1080p çekimlerle çalışıyorsanız 24GB/32GB/48GB, 4K çekimler için 48GB/64GB/96GB, 6K çekimler için 96GB/128GB/196GB ve 8K çekimlerle çalışıyorsanız 196GB/256/384GB öneririz. .

Depolamak

En iyi performansı sağlayan iki sürücüye sahip olmanızı öneririz:

  1. Birincil Sürücü: İşletim sistemi ve yazılım için SSD
  2. İkincil Sürücü: başka bir SSD veya daha iyi performans için aktif proje dosyaları için bir NVMe Flash Depolama Sürücüsü

Büyük, nadiren erişilen dosyalar için ek depolamaya ihtiyacınız varsa, bir veya daha fazla 4 TB, 6 TB veya 8 TB+ sabit sürücü de öneririz. Dışa aktarma/oluşturma işlemi genellikle yoğun yazma işlemi gerektirmediğinden, sabit diskler dışa aktarma dosyalarını depolamak için de iyi çalışır.

Nvme çoklayıcı kartlarla

  1. Quad Pro'da birincil olarak bir sürücü - işletim sistemi ve uygulamalar için ayrılmış. Bir düzenleme/görüntü bölümü olarak RAID yapılandırmasında üç sürücü - projenin, kaynak ortamın, ortam önbelleğinin ve çalışma dosyalarının depolanması için ayrılmış. RAID 0 yapılandırması, 6K veya 8K iş akışı için mükemmel olan 6 GB/sn hızlara ulaşır. Bu yolun yararı, bir PCIe yuvasını korumaktır - bir özel veya bağlantı noktası genişletme kartı için ikincil bir PCIe yuvası açan bir PCIe yuvasındaki birincil ve düzenleme bölümleri.
  2. RAID 0 yapılandırmasındaki dört sürücünün tümü, düzenleme/görüntü bölümü olarak ayrılmıştır. 9 GB/sn'ye ulaşan sürücü hızları ve 8 TB'a kadar kapasite. İşletim sistemi ve uygulamalar için ayrı bir SATA 3 katı hal sürücüsü (SSD) veya m.2 NVMe sürücüsü seçin. Bu rotanın avantajı eşsiz performanstır.

RAID 0 yapılandırmaları performans için optimize edilmiştir. Disk şeritleme olarak da bilinen RAID 0, verileri birden çok fiziksel sürücüye yayarak birden çok diskin bir dosyanın içeriğine erişmesine olanak tanır, böylece yazma ve okuma işlemleri daha hızlı tamamlanır. RAID 0'ın dezavantajı, bir sürücünün arızalanması durumunda tüm verilerin kaybedilmesidir. Bu nedenle, standart bir iş mili 7,200 rpm sabit sürücü kullanarak bir RAID 0'daki verilerin yedeğini almanızı öneririz.

Grafik Kartı

Post prodüksiyon video düzenleme için, Quadro kartlara kıyasla çok uygun bir fiyata yüksek performans sağladıkları için NVIDIA GeForce RTX grafik kartlarını öneriyoruz. * Bu durum yazılım tabanlı olarak farklılık gösterebilir.

Daha düşük bütçeli sistemler için tek bir NVIDIA GeForce RTX 3060Ti, RTX 3070 öneriyoruz .

Daha yüksek bütçeli sistemler için tek bir NVIDIA GeForce RTX 3080, RTX 3080Tİ, RTX 3090 öneriyoruz .

Uygulamanız birden fazla grafik kartıyla genişleyebiliyorsa iki RTX 3090 öneririz . Uygulamanız yalnızca bir grafik kartından yararlanıyorsa veya sisteminiz genişleme için uygun değilse, tek RTX 3090 ve ya RTX 3080Tİ ile yapılandırmanızı öneririz.